Mmmm...jordbærsyltetøy!
2 kg jordbær
400 gr sukker (det holder - søte bær i år)
1 pakke gul Jam
Få i hus så mye jordbær du ønsker å lage syltetøy av. *Glem pene negler og sett i gang med rensing. Ja, det er kjedelig, men det gjør seg dårlig med grønne hamser i jordbærsyltetøy (alternativt kan du legge igjen hamsen i åkeren hvis du skaffer deg bær ved selvplukk).
Del opp bærene, putt de i en kjøkkenmaskin og rør rundt til det blir syltetøy. Ha i sukker iblandet Jam og rør til dette har løst seg opp. Ha syltetøyet over i passe store plastbokser, sett på lokk, fest på lapper med opplysende tekst (f.eks. Rørt jordbær '06) og sett alt i fryseren*. Gled deg til vinteren!
Gjenta fra * til * til du har nok syltetøy.
PS 1: Det er lov å prøvesmake i alle ledd av prosessen.
PS 2: Det er lurt å sjekke opp om du har nok emballasje (med lokk!) i hus før du starter opp. Det kan tenkes at du, som undertegnede, har vært spesielt ivrig med å kaste plastemballasje i løpet av vinteren.
4 kommentarer:
Og så jordbær-smoothie... Mmmmmmm... :p
He he! Og jordbær-smoothie... ;o)
Mmm... vi forspiste oss på jordbær her på seksjonen i går.
Og mine foreldre har ca 100kg hjemme.. så hvis du mekker så ordner jeg bær ;-)
Jeg har allerede mekket fryseren full! Kanskje du skal prøve å mekke litt til din du også?!? :D
Legg inn en kommentar